» Keerpunt '98 in Ulicoten

[]Ad Geerts, geboren in Ulicoten, 42jaar, gehuwd, 2 kinderen.
Ad woont in Ulicoten, Chaamseweg/Hazenberg 6.
Hij werk in een deeltijdbaan op de ontwikkelingsafdeling van autogasinstallaties bij Koltec te Breda. Daarnaast heeft hij een autoreparatiebedrijf. Ook restaureert en plaatst hij grote kookfornuizen.
Hobby's: subtropische vogels en EHBO.
Ad staat op de 7e plaats van de kandidatenlijst van Keerpunt '98.

Jos Geerts, geboren in Ulicoten, 48 jaar, gehuwd, 3 kinderen.
Jos woont in Ulicoten, Bernardusstraat 65.
Hij werkt bij de Boerenbond, waarvan de meeste tijd in Ulicoten.
Bestuurservaring: lid van het bestuur van het Dorpshuis in Ulicoten, bestuurslid van de buurtvereniging "Achter de tuintjes".
Hobby's: trimmen, zaalvoetbal, bridgen, toneelspelen, siertuin en groentetuin, kanaries, enz.
Jos staat op de 14e plaats van de kandidatenlijst van Keerpunt '98.

Beide kandidaten hebben een bijzondere belangstelling voor de agrarische sector en dragen deze een warm hart toe. Zij willen zich inzetten voor de belangen voor Ulicoten en denken daarbij o.a. aan verbetering van de weg Ulicoten/Chaam, het Dorpshuis en de hele constructie daar omheen, de status van de Bernardusstraat, enz., enz.

Keerpunt '98 ziet Ulicoten als een volwaardig deel is van de gemeente Baarle-Nassau. Wij vinden dat de inwoners daarom op een volwaardige manier deel moeten kunnen nemen aan het bestuur van onze gemeente. Het is, zowel voor Ulicoten als voor de hele gemeente, veel beter dat inwoners van Ulicoten lid zijn van en stemmen op verschillende partijen. Zo heeft Ulicoten haar inbreng in al die partijen en zal zij de standpuntbepaling in al die partijen beïnvloeden. De belangen van Ulicoten zullen veel beter behartigd kunnen worden als haar inwoners zich meer bewegen als leden van de hele gemeenschap dan dat zij zich afzonderen van die gemeenschap. In dit laatste geval zal Ulicoten bijna altijd afhankelijk zijn van welwillendheid, zeg maar aalmoezen van de coalitiepartij(en). Als Ulicoten eerlijk tegenover zich zelf is, zal zij moeten constateren dat alleen als de coalitiepartij(en) zelf iets terugkrijgen of als tegenprestatie iets mogen doordrukken, bereid zijn zo'n aalmoes te geven. Wij staan een andere manier van besturen voor. Een manier waarin we als één gemeenschap opereren. Met natuurlijk oog voor de belangen van alle kernen. Maar waar deze kernen niet als deel tegenover het geheel staan. Het zou ook heel onverstandig zijn deze opstelling te blijven handhaven, op termijn verliest een deel het immers altijd van het geheel. Deze stelling geldt overigens voor elk onderdeel van de gemeenschap. Ook voor beroepsgroepen, zoals bijvoorbeeld de boeren, gaat deze redenering op.

In Ad en Jos Geerts heeft keerpunt '98 twee heel goede krachten gevonden. Die staan voor de belangen van de gemeenschap, en voor Ulicoten in het bijzonder. Bijzondere aandacht willen ze besteden aan de belangen van de ondernemers uit onze gemeente. Wij zijn er, gezien de ervaring tot nu toe, vast van overtuigd dat door de inbreng van beide heren, de belangen van Ulicoten bijzonder goed bewaakt zullen worden in onze partij, uiteraard met onze uitgangspunten als basis.