- -
-   Ontstaan

Enkele maanden voor de verkiezingen van 1998 is onze partij opgericht. Wij hadden daar enkele goede redenen voor:

? De bestaande politieke partijen waren georganiseerd rondom belangengroeperingen. Zo hebbenen de boeren, de ondernemers, de werknemers en de inwoners van de kern Ulicoten elk hun eigen partij. Deze partijen stellen allen dat zij het algemeen belang dienen, maar in het bijzonder de belangen van groep waar zij voor staan. Deze stelling kan geen enkele partij waar maken. Het is zo'n uitspraak als: "iedereen is gelijk, maar sommigen zijn iets meer gelijk dan anderen". De praktijk was dat iedereen vooral naar de belangen van de eigen achterban keek. Elke vier jaar werd er bij de collegevorming onderhandeld met als inzet de belangen van een kleine groep burgers, in plaats van toekomstvisies van en voor alle inwoners van onze gemeente.

? De belangenbehartiging nam soms schrikbarende vormen aan. Soms was de belangengroep zo klein dat het  om enkele mensen ging die heel dicht bij de bestuurders stonden.

? De samenwerking tussen Baarle-Nassau en Baarle-Hertog was ondermaats. De oorzaak was vooral terug te voeren op koudwatervrees en op wederzijdse negatieve gevoelens. Keerpunt '98 wilde dit alles doorbreken en de situatie ombuigen. Daarom is ook de naam "keerpunt" gekozen. Als u vindt dat er nog niet genoeg veranderd is, dan heeft u gelijk. Wij hebben nog veel werk te doen.

-